Demonii. Vol. 76 PDF Dostoievski F.M.

Coperta Carte Demonii. Vol. 76

Cauti cartea Demonii. Vol. 76 de Dostoievski F.M.?  O poti citi apasand butonul de mai jos. Cartea Demonii. Vol. 76 este o carte pe placul multor persoane si cu siguranta iti va placea si tie. Apasa butonul de mai jos si citeste cartea:

Citeste Cartea

Rezumat Demonii. Vol. 76

Publicat pentru prima oară în 1872, Demonii poate fi considerat singurul roman politic scris de Dostoievski. Este o alegorie a consecințelor distrugătoare ale nihilismului politic și moral care lua avânt în Rusia anilor 1860, dar, făcând portretul vremurilor sale, Dostoievski atinge de fapt condiția umană în general, problema existenței lui Dumnezeu, a diferenței dintre bine și rău, a dorinței de putere. Personajele romanului sunt orbite de convingeri politice și de construcții teoretice ale moralității, dezlănțuindu-și propriii demoni interiori. Nikolai Stavroghin, misteriosul aristocrat nihilist, se folosește de sentimentele celorlalți, domină mințile orășenilor naivi de provincie, seduce și manipulează fără scrupule, iar Piotr Verhovenski, maestru al conspirației, orchestrează o încercare de revoluție care va aduce micul oraș patriarhal în pragul dezastrului. Pentru cititorul de azi, Demonii, asemenea tuturor romanelor dostoievskiene, este în primul rând o invitație la reflecție și la descoperire interioară.   Romanele lui Dostoievski sunt vârtejuri clocotitoare, furtuni de nisip învolburate, șuvoaie de apă care șuieră, fierb și ne sorb în ele. Sunt compuse în întregime din materia sufletului. Împotriva voințelor noastre, suntem aspirați, răsuciți, orbiți, sufocați și, simultan, umpluți de un extaz amețitor. Virginia Woolf…

Vrei sa stii ce parere au si altii despre Demonii. Vol. 76? Vezi recenziile pe GoodReads, cea mai mare platforma de recenzii pentru carti din lume.

Ai nevoie de Acrobat Reader pentru a citi cartea Demonii. Vol. 76 in format PDF. Apasa butonul Download Acrobat Reader si instaleaza-l pe PC-ul tau. Acest site incurajaza cumpararea cartilor. Daca nu doresti formatul fizic al cartii, atunci iti recomandam sa o cauti in varianta digitala in librariile Android sau iOS. Cartea Demonii. Vol. 76 va fi disponibila acolo, fie in format PDF, fie ePub sau Mobi. Spor la citit!